HandbalNL Masterclasses

HandbalNL Masterclasses

In een serie van Masterclasses delen we kennis op gebied van fysieke, technische, tactische en mentale ontwikkeling.

Share
HandbalNL Masterclasses
 • Masterclass Jeugdhandbal ED Jeugd

  Masterclass ED jeugd voor trainers en coaches. Geef jij training of coach jij jeugd vanaf 9 t/m 12 jaar?
  Leer meer over de spelvisie en speelwijze voor deze leeftijdsgroep.
  Ontvang praktische tips over het trainen van deze kinderen. Ook zal er aandacht zijn voor de overgangen tussen de verschill...

 • Masterclass #1 - Return To Play

  Op woensdag 2 december vond de eerste ONLINE Masterclass voor trainers plaats. Top-trainer Edwin Kippers en Fysiotherapeut Linda van Maanen-Coppens namen ons mee in het onderwerp Return To Play. Hoe zorg jij ervoor dat jouw team fit aan de (her)start van de competitie staat?

 • Masterclass #2 Trends op het EK

  In deze masterclass bespreken Edwin Kippers en Rick Louw de trends op het EK dames 2020. Wat valt ze op? Welke dekking wordt er vaak gespeeld en hoe stappen de teams uit? Je hoort het allemaal in deze masterclass!

 • Masterclass #3 Learnings EK

  Edwin Kippers en Ricardo Clarijs, Assistent coach Oranjedames, nemen je in deze Masterclass mee in het EK van Oranje. Welke keuzes werden er gemaakt en hoe werd de tactiek bepaald? Je ziet het in deze Masterclass!

 • Masterclass #4 Techniek

  Bondscoach Erlingur Richardsson en zijn assistent Edwin Kippers gaan in deze Masterclass in op het onderwerp techniek. Verschillende technieken worden aan de hand van beelden uitgelicht.

 • Masterclass #5 Talentontwikkeling

  Het thema van deze masterclass is Talentontwikkeling. Toptrainers Edwin Kippers, Ricardo Clarijs en Rick Louw geven de Online Masterclass.

 • Masterclass #6 - Leren presteren

  Edwin Kippers gaat het gesprek aan met Sportpsycholoog Afke van de Wouw over de mentale aspecten die van belang zijn bij het coachen/trainen van een team.