Masterclass Trainers

Masterclass Trainers

Bekijk hier de Masterclass voor Trainers.

Watch free Share
Masterclass Trainers
 • Masterclass Zelfvertrouwen van spelers positief beïnvloeden

  Informatie over de Masterclass: Zelfvertrouwen is een belangrijke prestatiebepalende factor, maar er is weinig onderzoek gedaan in combinatie met de handbalsport. Het doel van dit onderzoek is om duidelijkheid te geven over de verschillende opvattingen en om coaches handvatten te geven zodat ze h...

 • Masterclass Invloed van IHF-spelregels op doelmannenprestatie/doelmannentraining

  De impact van de doelman op het handbalspel en het resultaat is groot, en wordt ook zo gepercipieerd. Dit wordt vooral benadrukt in de kunst om verschillende acties te kunnen ketenen: van stop tot passing, en het daarbij horende tactische meedenken. De ‘nieuwe’ IHF-spelregels hebben hierop een ka...

 • Masterclass Het Relatieve leeftijdseffect in de Talent Ontwikkeling België/NL

  Handbal is een fysieke sport. Vroegrijpers hebben daardoor in een wedstrijd een voordeel t.o.v. laatrijpers. Ze blijken echter ook meer kans te hebben gescout te worden als talent. Dit voordeel komt mede door het feit dat er binnen de sport bij de scouting gewerkt wordt met vaste leeftijdsgrenzen...

 • Masterclass Oog- Handcoördinatie

  In de handbalsport ziet men bij jeugdige veldspelers en keepers vaak allerlei technische fouten ontstaan op het gebied van vangen en werpen of stoppen. Niet alleen de bekende grond motorische eigenschappen en technische vaardigheden spelen hierbij een rol, ook oog-hand coördinatie is van belang.
  ...

 • Masterclass A Jeugd

  Masterclass A jeugd voor trainers en coaches. Geef jij training of coach jij jeugd vanaf 17 t/m 18/19 jaar? Kijk dan nu deze Masterclass.
  Waar zitten nog de verschillen tussen A jeugd/jong volwassenen en de overgang naar de senioren. Ontvang praktische tips over het trainen en ontwikkelen van dez...

 • Masterclass CB Jeugd

  Masterclass CB jeugd voor trainers en coaches. Geef jij training of coach jij jeugd tussen 13 en 16 jaar? Leer meer over de leeftijdskenmerken en leerprocessen voor deze leeftijdsgroep. Ontvang praktische tips over het trainen en ontwikkelen van deze kinderen.

 • Webinar Sociale Veiligheid Trainers

  Een groot deel van de Nederlanders – bijna 75 procent – krijgt ooit te maken met ongewenst of grensoverschrijdend gedrag. Denk hierbij aan agressie, seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag. Komt pesten, agressie en seksuele intimidatie niet voor bij jouw vereniging of in het team...

 • Masterclass Jeugdhandbal ED Jeugd

  Masterclass ED jeugd voor trainers en coaches. Geef jij training of coach jij jeugd vanaf 9 t/m 12 jaar?
  Leer meer over de spelvisie en speelwijze voor deze leeftijdsgroep.
  Ontvang praktische tips over het trainen van deze kinderen. Ook zal er aandacht zijn voor de overgangen tussen de verschill...

 • Masterclass #3 Learnings EK

  Edwin Kippers en Ricardo Clarijs, Assistent coach Oranjedames, nemen je in deze Masterclass mee in het EK van Oranje. Welke keuzes werden er gemaakt en hoe werd de tactiek bepaald? Je ziet het in deze Masterclass!

 • Masterclass #6 - Leren presteren

  Edwin Kippers gaat het gesprek aan met Sportpsycholoog Afke van de Wouw over de mentale aspecten die van belang zijn bij het coachen/trainen van een team.

 • Masterclass #4 Techniek

  Bondscoach Erlingur Richardsson en zijn assistent Edwin Kippers gaan in deze Masterclass in op het onderwerp techniek. Verschillende technieken worden aan de hand van beelden uitgelicht.

 • Masterclass #5 Talentontwikkeling

  Het thema van deze masterclass is Talentontwikkeling. Toptrainers Edwin Kippers, Ricardo Clarijs en Rick Louw geven de Online Masterclass.

 • Masterclass #1 - Return To Play

  Op woensdag 2 december vond de eerste ONLINE Masterclass voor trainers plaats. Top-trainer Edwin Kippers en Fysiotherapeut Linda van Maanen-Coppens namen ons mee in het onderwerp Return To Play. Hoe zorg jij ervoor dat jouw team fit aan de (her)start van de competitie staat?

 • Masterclass #2 Trends op het EK

  In deze masterclass bespreken Edwin Kippers en Rick Louw de trends op het EK dames 2020. Wat valt ze op? Welke dekking wordt er vaak gespeeld en hoe stappen de teams uit? Je hoort het allemaal in deze masterclass!